2013 m. birželio 30 d., sekmadienis

36. Braškės

Viskas, ko tau reikia, yra...
BRAŠKĖS

Braškių sezonas mano daržuose eina į pabaigą. Liūdna, kad dienos meniu nepasipildys pilnais indais didelių raudonų uogų.

Gedulinga proga pasidalinsiu itin skanių bei ilgai ant stalo neužsistovinčių keksiukų receptu. Pagaminti truks tik keliolika minučių, o malonumas ragauti atpirks indų plovimo sunkumus.

Reikės:

  • 315 g pyragų miltų
  • 2 didelių kiaušinių
  • kepimo miltelių
  • sodos
  • druskos
  • 150 g cukraus
  • 50 g minkšto sviesto
  • 5 ml vanilės esencijos
  • 125 ml grietinėlės
  • 125 g BRAŠKIŲ
Gaminame:
  1. Miltus, kepimo miltelius išsijoti, sumaišyti, įberti druskos.
  2. Išplakti kiaušinius su cukrumi iki kreminės konsistencijos.
  3. Sudėti sviestą, vanilės esenciją, darkart suplakti.
  4. Sudėti sausuosius ingridientus.
  5. Supilti grietinėlę, supjaustytas BRAŠKES, sumaišyti.
  6. Pripildyti formeles, paliekant vietos.
  7. Kepti 20 min., 180 laipsnių temperatūroje.
Iškepusius keksiukus pagardinti galima pasitelkus visas fantazijos galias : plakta grietinėle, grietinėlės sūrio kremu, šokoladu ar BRAŠKIŲ tyrele.

Skanaus,
Gabrielė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą